Stara planina zimovanje 2016, Stara planina zima 2016, Stara planina zimovanja 2016, Stara planina skijanje 2016, ski pass Stara planina 2016, hotel Stara planina 2016, paket aranžman ski 2016, last minute skijanje zimovanje 2016, bus prevoz Stara planina ski 2016 - ASTURS Turistička agencija Niš

STARA PLANINA ZIMOVANJE 2018

Stara Planina • Skijanje • Zimovanje • Smeštaj •

Stara Planina - zima 2018
Stara Planina je pod snegom skoro pet meseci godišnje i predstavlja potencijal za duge staze za alpsko skijanje.

Raskošna lepota Stare planine, osvaja i pleni, ne samo u toku zime, već u toku cele godine. Idealno je mesto za ljubitelje netaknute prirode, koji žele da otkriju neizmerna bogatstva ove planinske lepotice na istoku Srbije. U hotelu Stara Planina koji pored smeštaja u komfornim soba, hotelske usluge all inclusive - skijaši se mogu odmarati u čarima aquapura wellnessa.

Stara planina spada u grupu venačnih planina. Glavni venac dugačak je oko 550 kilometara, i proteže se od Zaječara do Crnog mora. Deo ovog venca označava i prirodnu granicu izmedju Srbije i Bugarske. Stara planina nosi i drugo ime - Balkan, tako da je Balkansko poluostrvo dobilo naziv po ovoj planini.

Jedan od najlepših krajolika Stare planine je prirodni rezervat Babin zub, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 metara. Strme padine, oštri usponi, čudesni vodopadi, polja šumskog voća, bogate šume, pružaju mogućnost za razvoj različitih oblika turizma.

Biljni i životinjiski svet na Staroj planini je karakterističan, pa se u podnožju Babinog zuba nalazi stanište Subalpske bukve, a u potocima i rekama ima potočne pastrmke. Stara planina obiluje lekovitim biljem i pečurkama, a stanište je i mnogim vrstama retkih biljaka.

U selima podno Stare planine dočekaće vas ljubazni domaćini, uvek spremni da putnike dočekaju izvornom trpezom, na kojoj će se obavezno naći „belmuž", specijalitet ovog kraja, napravljen od sira i kukuruznog brašna.