Stara planina zima 2019, Stara planina zimovanja 2019, Srbija Stara planina skijanje 2019, Ski Stara planina 2019, hoteli Stara planinar 2019, apartman Stara planina 2019, Vrh Babin Zub zimovanje, Babin Zub skijanje 2019, smeštaj Babin Zub 2019, aket aranžman zima Stara planina 2019, ski pass Stara planina zima 2019, last minute zimovanje 2019, bus prevoz do Stara planinar 2019, Ski centri Srbija 2019, Skijanje Srbija 2019 - ASTURS Turistička agencija Niš
Stara planina zimovanje 2018

STARA PLANINA ZIMOVANJE 2018

buy viagra online with paypal Stara Planina • Skijanje • Zimovanje • Smeštaj •

Stara Planina - zima 2018
Stara Planina je pod snegom skoro pet meseci godišnje i predstavlja potencijal za duge staze za alpsko skijanje.

Raskošna lepota Stare planine, osvaja i pleni, ne samo u toku zime, već u toku cele godine. Idealno je mesto za ljubitelje netaknute prirode, koji žele da otkriju neizmerna bogatstva ove planinske lepotice na istoku Srbije. U hotelu Stara Planina koji pored smeštaja u komfornim soba, hotelske usluge all inclusive - skijaši se mogu odmarati u čarima aquapura wellnessa.

Stara planina spada u grupu venačnih planina. Glavni venac dugačak je oko 550 kilometara, i proteže se od Zaječara do Crnog mora. Deo ovog venca označava i prirodnu granicu izmedju Srbije i Bugarske. Stara planina nosi i drugo ime - Balkan, tako da je Balkansko poluostrvo dobilo naziv po ovoj planini.

Jedan od najlepših krajolika Stare planine je prirodni rezervat Babin zub, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 metara. Strme padine, oštri usponi, čudesni vodopadi, polja šumskog voća, bogate šume, pružaju mogućnost za razvoj različitih oblika turizma.

Biljni i životinjiski svet na Staroj planini je karakterističan, pa se u podnožju Babinog zuba nalazi stanište Subalpske bukve, a u potocima i rekama ima potočne pastrmke. Stara planina obiluje lekovitim biljem i pečurkama, a stanište je i mnogim vrstama retkih biljaka.

U selima podno Stare planine dočekaće vas ljubazni domaćini, uvek spremni da putnike dočekaju izvornom trpezom, na kojoj će se obavezno naći „belmuž", specijalitet ovog kraja, napravljen od sira i kukuruznog brašna.